Soru ve Cevaplarla İslam ve Siyer Soruları Forumundan imam hatip yeterlilik sınavına hazırlık test soruları Hakkında Kısa Bilgi
  1. 1

    Reklam

    imam hatip yeterlilik sınavına hazırlık test soruları

    Reklam




    TEST 8


    1.Mirac olayı nezaman

    gerçekleşmiştir



    A)Nubuvvetin ikinci yılında

    B)Hicretin ikinci yılında

    C)Hicretten bir buçuk yıl önce

    D)Hicretten bir buçuk yıl sonra



    2.Aşağıdakilerdenhangisi namazın vücub şartlarından değildir?



    A)Akıllı olmak

    B)Ergen olmak

    C)Kıbleye yönelmek

    D)Hayız ve nifas halinde bulunmamak



    3. Aşağıdakilerdenhangisi namazın sıhhat şartlarındandır?



    A) Ergen olmak

    B)Namz vaktinin girdiğini bilmek

    C)Kamet getirmek

    D)Müslüman olmak



    4.Aşağıdakilerdenhangisi namazın sıhhat şartlarından değildir?



    A)Duyu organlarının sakat olmaması

    B)Abdestli olmak

    C)Avret yerlerinin kapalı olması

    D)Namaz vaktinin girdiğini bilmek



    5. Sabah namazıvaktinde doğu ufkunda yatay olarak yayılan aydınlığa ne ad verilr?



    A)İbrad B)Fecr-i sadık

    Cİsfar D)Fecr-i kazib



    6.Şafii mezhebinegöre cemaati bekleyen kişinin namazı fazilet vaktinde kılmayıp ertelemesininhükmü nedir?



    A)Mendub B)Mekruh

    C)Haram D)Mübah



    7.Genelde namazlarınvakitleri kaç kısma ayrılır?



    A) 4 B)5 C)6 D)8



    8.Şafii mezhebinegöre namazın bir rekatı kendi vakti içinde kılınır da kalanı vaktin dışınataşarsa en doğru görüşe göre o namazınhükmü ne olur?



    A)O namaz kaza edilmesi gerekir

    B)O namaz eda olarak kılınmış olur

    C)İade edilirse daha evladır

    D)Sehiv secdesi gerkir



    9.Şafii mezhebinegöre bir kişi sabah namazını uzun süre hep vaktinden önce kılmışsa , daha sonraanladığında ne yapmalıdır?



    A)Kıldığı namazların tümünü kaza eder

    B)Sadece bir sabah namazını kaza eder

    C)Kıldığı namazların tümü geçerlidir

    D)Her bir namaz için kefaret vermesi gerekir

    10.Şafii mezhebine göre cemaatle farz namaz kılmak üzere kametgetirilirken nafile namazına başlamanın hükmü nedir?



    A)Müstehap

    B)Mendub

    C)Tenzihen mekruhtur

    D)Tahrimen mekruhtur



    11.Ezan ve kametleilgili şafii mezhebine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?



    A)Kadınların kamet etmeleri mekruhtur

    B)Vaktinden önce ezan okumak haramdır

    C)Sabah ezanı fecirden önce okunması müstehaptır

    D)Ezan ve kamet Arapça olması şarttır


    12.Şafii mezhebinegöre kadınların namaz için kamet etmelerin hükmü nedir?

    A)Mendub B)Mekruh

    C)Hahram D)Mübah



    13.Aşağıdakilerdenhangisi Hanefi mezhebine göre doğru değildir?



    A)Vücudun el, ayak ve parmak gibi bazı yerleri belli olanbir düşük doğum sayılmaz

    B)Çocuk doğurduktan sonra kendisinden kan gelmeyen bir kadın yıkanır ve ibadetlerine devam eder

    C)Namaz vakti çıkınca özür sahibinin abdesti bozulur

    D)Sabah namazının vakti girdikten sonra nafile namazınkılınması mekruhtur

    14. Önceden lohusalıkgörmemiş bir kadının lohusalık süresi Hanefi mezhebine göre en çok kaçgündür?



    A)15 B)30 C)40 D)60



    15.Hanefi mezhebinegöre kıblenin hangi tarafta olduğunu bilmeyen kimse namaz kıldıktan sonrakıblenin yanlış olduğunu öğrenirse ne yapmalıdır?



    A)Namazı iade eder

    B)Namazı iade etmez

    C)Namazı iade edip sehiv secdesi yapması gerekir

    D)Kıldığı namaz sahih değildir



    16.Aşağıdakinamazlardan hangisi farz-ı ayn değildir?



    A)Cuma namazı B)Cenazenamazı

    C)Sabah namazı D)Yatsı namazı



    17.Aşağıdakinamazlardan hangisinin hükmü Hanefi mezhebine göre vaciptir?



    A)Cuma namazı

    B)Bayram namazı

    C)Cenaze namazı

    D)Teravih namazı



    18.Yatsı namazıtoplam kaç rekattir?



    A)6 B)7 C)8 D)10



    19.Aşaakilerden hangisi ezanın şaatlarındabn değildir?



    A)Vaktin girmiş olması

    B)Ezan e kametin Arapça olması

    C)Müezinin cüüp ya daabdestsiz olmaması

    D)Ezanı teek kişininokuması



    20.Aşağıdakilerden hangisi eznın sünnetlerinden değildir



    A)Müezzinin gür ve güzel sesli olması

    B)Ezanı kıbeye yönrelik olarak okunması

    C)Müezzinin cünüp olmaması

    D)Müezzinin erkek olması




    1
    C
    2
    C
    3
    B
    4
    A
    5
    B
    6
    A
    7
    D
    8
    B
    9
    B
    10
    D
    11
    A
    12
    A
    13
    A
    14
    C
    15
    B
    16
    B
    17
    B
    18
    D
    19
    C
    20
    D


    Paylaş
    imam hatip yeterlilik sınavına hazırlık test soruları Mumine Forum

  2. 2
    Reklam




    hepsi bilgi gerektiriyor gerçekten, ben anadolu lisesi mezunuyum kendi bilgilerimle yapamadım soruları.



imamlık yeterlilik sınavı hazırlık soruları,  imamlık sınav soruları,  imamlık soruları,  yeterlilik siyer soruları,  imamlık yeterlilik sınavına hazırlık soruları,  imam hatiplik sınav soruları,  imam yeterlilik hazırlık soruları