Sağlık Bölümü / Adım Adım Sağlık ve Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma Forumundan Defne yaprağı mucizesi... Hakkında Kısa Bilgi
  1. 1

    Reklam

    Defne yaprağı mucizesi...

    Reklam




    Defna yaprağı mucizesi...

    Tarihi çok eskilere dayanan Defne yaprağı hem esansiyel, hem sabun, hem de aromatik yağ olarak bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor...

    Mucizevi ve ölümsüz bitki olarak ün salan defnenin ana vatanı Türkiye, tüm dünyaya da bizden dağılmış. Her dem yeşil olan bu ağacın yaprakları kimi zaman barışı simgelemiş, kimi zaman zaferi, kimi zaman güzelliği. Tarihin derinliklerinde Roma'yı fetheden imparatorların başında görüyoruz defne çelenklerini. Süs bitkisi olarak da kullanılmış, mutfakta da, kozmetikte ve eczacılıkta da… Adını ise bir efsaneden almış, Harbiye'de geçen bir efsaneden. Işık Tanrısı Apollon, ırmak kenarında 'Daphne' adında çok güzel bir kız görmüş ve görür görmez aşık olmuş. Daphne ise Tanrı'nın kendine olan ilgisini anlayınca korkup kaçmaya başlamış. Apollon onu öyle bir kovalamış ki kaçamayacağını anlayan Daphne, ayağı ile toprağı kazıyıp, 'Ey toprak ana, beni koru, beni ört!' demiş ve oracıkta toprağa kök salıp bir defne ağacı oluvermiş.

    Defnenin tıbbi ve kozmetik amaçlı kullanılan kısmı yaprağı ve yaprağından elde edilen uçucu esansiyel yağ. Orta çağda yaprakları veba hastalığına karşı kullanılırken daha sonra yapraklarından elde edilen yağlarla güzellik sabunları yapılmış. Defne yağı, yağ asitleri, esansiyel ve sabit yağlardan oluşuyor, çok kuvvetli antioksidan ve antiseptik, yani mikrop öldürücü özelliğe sahip. Defne yağı romatizmal hastalıklarda masaj yağı içerisinde lokal olarak kullanıldığında çok fayda verir. Yangı ve ağrı giderici, spazm çözücü özelliğe sahiptir. Ben tüm romatizma hastalarımda defneyi hem içten hem dıştan, mutlaka kullanırım. Defne yağı egzama ve sedefte kullanılan doğal bitkisel kremlerin içeriğinde de sıklıkla yer alır.

    Antiseptik ve yoğun nemlendirici özelliği olan defne sabununun düzenli kullanılması saç kepeklenmelerini ve saçta mantar oluşumunu önler. Saç diplerindeki gözenekleri açar, saç dibi tahrişlerini onarır. Eğer kepeklenmeye bağlı saç dökülmesi varsa ona da iyi gelir. Yalnız kullandığınız sabunun doğal yollarla elde edilmiş gerçek defne sabunu olduğundan emin olmanız gerekir. Gerçek defne sabunu açık kahverengi- yeşil renklidir, kokusu keskin ve kendine özgüdür.

    Defne yaprakları ve meyvelerinden elde edilen defne yağının özel yöntemlerle kaynatılmasıyla yapılır.

    Banyosu ayrı bir keyif
    3-4 avuç defneyi 1 litre kaynar suda 5 dakika kısık ateşte kaynatın, defne yaprakları serttir, yalnızca demlemek yetmez. Bu suyu ılık su dolu küvetinize ekleyin ve yarım saat kadar banyo keyfi yapın, canlandırır, dinlendirir, adet öncesi gerginlik ve ağrılara, kas yorgunluklarına, romatizma ağrılarına iyi gelir.
    Ayrıca defnenin antiseptik özelliği nedeniyle, kronik kadın genital ve idrar yolu enfeksiyonlarında da bu banyonun rahatlatıcı özelliği vardır. Antiseptik özelliğinden faydalanmak ve banyonun ağrı dindirici etkinliğini artırmak için küvete birkaç çay kaşığı defne yağı ekleyin, sonuca şaşıracaksınız.

    Sivilce için defne maskesi
    Defnenin antiseptik gücünü, sivilcelerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz. 1-2 tatlı kaşığı, kuru, çekilmiş defne yaprağını 1 su bardağı kaynar suda 10 dakika bekletin, daha sonra içerisine macun kıvamına gelene kadar kil karıştırın ve göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün, yarım saat sonra yıkayıp, gül suyu ile silin. Haftada 3 kez uygulayın, sivilcelerinizin azaldığını göreceksiniz.

    Defne mucizesi
    1-2 tatlı kaşığı kurutulup öğütülmüş defne yaprağını 1 su bardağı kaynar su içinde 10 dakika bekletin, içerisine bir çay kaşığı defne yağı, bir tatlı kaşığı da sızma zeytinyağı ekleyin, saç diplerine uygulayın, yarım saat bekletip, doğal defne sabunu ile yıkayın. Düzenli olarak haftada bir yaparsanız altta yatan egzama, sedef gibi bir sorun yoksa, kepek sorununuz olmaz.
    Takvim



    Paylaş
    Defne yaprağı mucizesi... Mumine Forum

  2. 2
    Reklam




    Defne yağı diğer bir adıyla har yağı ülkemizde en çok Akdeniz bölgesi ve Hatay ilinde yetişmektedir.Sabun yapımında kullanılan bu yağın masaj olarak yapılmasında romatizma,ağrı kesici gibi özellikleri olmaktadır.Çok güzel ve değişik kokusu banyo sularına konmasına ve rahatlatma etkisine neden olmaktadır.



defne yaprağı sivilce,  defne yaprağı ile banyo yapmak,  defne yaprağı banyosu ,  sivilce için defne yaprağı,  sivilceler icin defne yapragi,  defne yapragi ile yikanmak,  defne yaprağı ile banyo