Mumine.com ve Misafir Soru - Cevapları Forumundan Ramazan Ayı ile ilgili Soru Cevaplar Hakkında Kısa Bilgi
  1. 1
    Kayıtsız Üye

    Reklam

    Ramazan Ayı ile ilgili Soru Cevaplar

    Reklam




    ramazan ayı hakkında kısa soru cevaplar yazar mısınız
    sınav için 10 adet lütfen


    Paylaş
    Ramazan Ayı ile ilgili Soru Cevaplar Mumine Forum

  2. 2
    Reklam




    Oruç İle İlgili Sorular Ve Cevapları


    Soru 1- İmsak Ne Demek? Kısaca

    Cevap 1- İmsak orucun başlama zamanıdır


    Soru 2- İftar Ne Demektir? Kısaca


    Cevap 2- İftar akşam güneşin batmasıyla orucun açılmasıdır.


    Soru 3- Teravih Namazı Nedir? Kısaca


    Cevap 3- Teravih namazı ramazan ayında yatısı namazından sonra kılınan 20 rekatlık sünnet namazıdır.


    Soru 4- Ramazan ayında oruçlu iken göze ve burna akıtılan ilaç orucu bozar mı?


    Cevap 4- Burna akıtılan ilaç ve damla orucu bozar. Göze damlatılan ilaç ise orucu bozmaz


    Soru 5- Oruçlu iken yanlışlıkla bir şey yemek içmek orucu bozar mı?

    Cevap 5- ister farz orucu olsun ister sünnet orucu yanılarak bir şey yeyip içmek orucu bozmaz.

    Soru 6- Oruçluyken ihtilam olmak orucu bozar mı?

    Cevap 6- Oruçlu iken uykuda ihtilam olan kişinin orucu bozulmaz

    Soru 7- Oruçlu iken bilerek kusmak orucu bozar mı?


    Cevap 7- Kasıtlı olarak kusmak orucu bozar.

    Soru 8 - Oruçlu iken kan aldırmak orucu bozar mı?

    Cevap 8 - Oruçlu iken kan aldırmak orucu bozmaz yalnız oruçlu iken hacamat yapmak orucun mekruhlarındandır.

    Soru 9- Oruçlu iken yıkanmak orucu bozar mı?

    Cevap 9- Oruçlu iken kulak, burun, ve ağzımıza su kaçırmamak suretiyle yıkanmak orucu bozmaz.

    Soru 10- Oruçlu iken misvak kullanmak orucu bozar mı?

    Cevap 10- oruçlu iken misfak kullanmak orucu bozmaz.








ramazan ayı ile ilgili soru