Mumine.com ve Misafir Soru - Cevapları Forumundan Bebek İlk Altı Ayda Ne Kadar Büyür ? Hakkında Kısa Bilgi
  1. 1
    Kayıtsız Üye

    Reklam

    Bebek İlk Altı Ayda Ne Kadar Büyür ?

    Reklam




    Bebek İlk Altı Ayda Ne Kadar Büyür ?


    Paylaş
    Bebek İlk Altı Ayda Ne Kadar Büyür ? Mumine Forum

  2. 2
    Reklam




    Bebek İlk Altı Ayda Ne Kadar Büyür ?

    ...Bebeğim beş aylık. Doğumda 3000 gr. olarak dünyaya geldi. Önce bir süre anne sütü verdim sonra ek gıdalara başladım. Şimdi 7500 gr. Doktorumuz biraz kilolu olduğunu düşünüyor. Emzirmeye devam etmemi, ek gıdalara başlamayı biraz geciktirebileceğimizi söylüyor. Ek gıdaları örneğin yoğurdu şekerli vermemi istemiyor. Bebeğimin zayıflaması gerekiyor mu? ..

    ...Bebeğin büyümesini değerlendirirken, beslenme özelliklerinin bilinmesi çok önemlidir. Normal koşullarda bebeğin, beşinci ayın sonunda, doğum ağırlığının yaklaşık iki katı olması beklenir. Eğer bir bebeğin vücut ağırlığı altıncı ayda doğum ağırlığının iki katına ulaşmışsa, bebeğin sağlıklı beslendiği ve büyüdüğü düşünülür. Bebekler genellikle üç kilo civarında doğdukları için altı kilo olmaları yeterlidir. Doğum ağırlığı üç kilo olan bir bebek, beş aylık olduğunda 7500 gr. ise, biraz hızlı kilo aldığı düşünülebilir. Ancak bebek sadece anne sütüyle beslendiği için herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur. Anne sütüyle beslenen bebeklerde şişmanlık gelişme riski yoktur. Bazı bebekler sadece anne sütüyle beslenmelerine rağmen oldukça kilolu olabilirler. Genellikle ek gıdalara geçtikten sonra kilo artışları yavaşlar, boyları uzamaya devam eder ve ikisi arasındaki ilişki de normalleşir.


    Bebek biberon mamasıyla beslenirken hızlı kilo alırsa, kullanılan mama miktarı azaltılabilir. Veya kullanılan mama değiştirilebilir. Uygun ek gıdalara başlanılmasıyla da kilo alışı yavaşlatılabilir. Bu durumda ek gıdaların sebze, meyve ve et ağırlıklı olmasına, yüksek oranda şeker ve yağ içermemesine özellikle dikkat edilmelidir. Bebek bir yaşın altında ve şişman ise, bebeğe kilo verdirmek amaçlanmaz. Kilo artışının yavaşlatılması yeterlidir...